Dé specialist voor de technische groothandel
Technische Lederwarenindustrie Rijen

Of het nu gaat om de loodgieter, de elektricien of de servicemonteur; de échte vakman staat voor kwaliteit en werkt met specialistisch, vaak kostbaar gereedschap. Dat gereedschap verdient de best mogelijke opbergplaats.

Technische Lederwarenindustrie Rijen B.V. biedt de oplossing voor het opslaan en vervoeren van al het materiaal, dat nodig is voor de uitoefening van het vak in elke technische beroepsgroep. Deze onderneming - opgericht in 1913 - is in de loop der jaren uitgegroeid tot een modern, klantgericht en specialistisch productiebedrijf en mag zich met recht dé specialist voor de technische groothandel noemen.

Omvangrijk assortiment
Gereedschapskoffers, servicekoffers, documentenkoffers, het interieur voor deze koffers, kofferbeschermtassen, flightcases, apparatentassen, presentatietassen, foudralen, werkschorten, lasschorten, boormachinehouders en karweigordels; in heel wat varianten en continue op voorraad. Het is nochtans slechts een beperkte opsomming uit een omvangrijk assortiment. De keuze in afmeting, materiaal, uitvoering en kleur is enorm. En dan spreken we eigenlijk alleen nog maar over die 120 standaardproducten die Technische Lederwarenindustrie Rijen in haar overzichtelijke en uiterst gedetailleerde catalogus ondergebracht heeft. Maar er is meer.

Melano
Toen Christ en Lia Heijne in 1991 het bedrijf overnamen, heeft Technische Lederwarenindustrie Rijen haar horizon verder verbreed. "Waar voorheen het bedrijf zich vooral toelegde op het produceren van lederen koffers en tassen, zijn wij allerlei producten gaan ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld motortassen, ABS-kunststof koffers, ESD-veilige koffers en maatwerk voor meet- en regelapparatuur. Vervolgens hebben we in 1999 het bedrijf Melano overgenomen, dat goed bekend stond als producent van uiteenlopende nylon tassen. Met het bedrijf Melano zijn wij meer artikelen gaan produceren voor groothandels in de sector van de postverzending en de medische sector. In 2001 hebben we de naam Melano laten registreren als huismerk. Door het onderbrengen van ons gehele assortiment in het merk 'Melano' hebben wij meer bekendheid gekregen, niet alleen in Nederland, maar ook in een groot deel van Europa. Nieuwe markten werden aangeboord. Het betreft hier tal van klantgerichte producten op maat - op dit moment al zeker zo'n 3.000 - die worden geproduceerd zowel in grote als in kleine series. Want hier hoeft niet alles in grote hoeveelheden aangekocht te worden. In principe hanteren wij de filosofie, dat klanten hier ook voor één enkel product terechtkunnen."

Vakmensen
Al deze kwalitatief hoogwaardige producten worden vervaardigd in de eigen werkplaats aan de Haansbergseweg 22 te Rijen. Een ruim pand, waar momenteel een team van zo'n 20 vakmensen werkzaam is. Naast de fabriek bevinden zich daar verder tevens de kantoren en een ruime showroom. Christ en Lia leiden u hier graag eens rond en laten u kennis maken met in ieder geval alvast een selectie uit het grote assortiment. "Trots zijn wij op dit bedrijf," laten ze weten. "Er bevinden zich nog maar weinig van deze productiebedrijven, met een dusdanige bagage van vaardigheid en kunde in ons land."

Maatwerk
De hoge kwaliteit van de producten en de flexibiliteit van het bedrijf. Twee belangrijke waarden die ervoor zorgen, dat Technische Lederwarenindustrie Rijen een zeer goede positie in deze branche bekleedt. De behoeften van de klant staan in de dienstverlening voorop. En hierin gaat dit bedrijf zeer ver. Want vindt u in de catalogus niet het product, dat aan uw eisen voldoet dan zijn de mogelijkheden hier zeker niet uitgeput. Technische Lederwarenindustrie Rijen staat namelijk ook voor kwalitatief hoogwaardig maatwerk. U hoeft slechts het probleem neer te leggen en voor de oplossing wordt zorg gedragen.
Technische
Lederwarenindustrie Rijen B.V.
Christ en Lia Heijne
Haansbergseweg 22
NL - 5121 LJ Rijen
Tel.: +31 (0)161 - 22 76 20
Fax: +31 (0)161 - 22 72 30
E-mail: info@melano.nl